DIN HEMGÅRD I GAMLA STAN

 

Supporterklubben

 

Den nuvarande föreningen, i fortsättningen kallad Supporterklubben, har till syfte att stödja verksamheten i Mäster Olofsgården genom bland annat stipendier och projektbidrag, de så kallade guldslanten, silverslanten, kopparslanten samt bronsslanten. Sista ansökningsdatum är 31 december varje år. Medlemmarna bidrar också med volontärinsatser.

 

Medlemmarna träffas några gånger per år bland annat under en vårutflykt och på den traditionella grötfesten i januari.

 

Klubben har sitt ursprung i flera, äldre föreningar. Mäster Olofsgårdens vänner var en klubb som tidigt bildades med syftet att stödja verksamhet i hemgården. Medlemmar var personer som inte var personligen verksamma i hemgården. De giftas klubb (även kallad Guldlänken) var en förening för medlemmar i Storkyrkopojkarna (SP) och Storkyrkoflickorna (SF) som hade träffats och gift sig. Syftet var i första hand att umgås. Den ersattes så småningom av Storkyrkopojkarnas supporterklubb och syftet utvecklades till, förutom att umgås, att stödja barn- och ungdomsverksamheten i SFP.

 

Antalet medlemmar: ca 70 st

 

Årsavgift: 100 kr

Ordförande och kontaktperson: Marianne Korn

Telefon: 08-54 06 05 10

Besöksadress: Svartmangatan 6, Gamla stan

Postadress: 111 29 Stockholm

Tel: 08-10 20 19 (vx), 070-4804737

E-post: info@masterolofsgarden.se

christel.schultz@masterolofsgarden.se

Tack till: Helen Petrés Stiftelse, Bonniers Familjestiftelse, Rotary Gamla stan, Stockholms Stads kulturförvaltning, Stockholms Domkyrkoförsamlings fonder, Domkyrkoförsamlingens lokalförening till barn- och ungdom, Gålöstiftelsen, Prins Carls Stiftelse, Zonta Stockholm I, Stockholms Stads Äldreförvaltning, Mäster Olofsgårdens Bidragsfond, Oskar II och Drottning Sophias Guldminnesfond, Kronprinsessan Margarethas minnesfond, Sällskapet för Makarna Malmqvists minne, Stiftelsen
Mäster-Olofsgården, Dagens Industri, V.TAB, Svenska Filminstitutet.